Επισκέψεις σε οινοποιεία της Σαντορίνης

Ο Σαντορινιός οίνος

Η μοναδική εδαφική σύσταση της σαντορινιάς γης, πύρινο δώρο του ηφαιστείου, σε συνδυασμό με τις ιδιάζουσες κλιματολογικές συνθήκες χαμηλής βροχόπτωσης αλλά υψηλής υγρασίας, αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο οι τοπικές οινοποιητικές ποικιλίες αμπέλου όπως το Ασύρτικο, το Νυχτέρι, το Βινσάντο, αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η Baikas Travel σας προσφέρει την εμπειρία της άνετης περιήγησης στα βασικότερα οινοποιεία του νησιού για ανακαλύψετε τα μυστικά των κρασιών με την παγκόσμια αναγνώριση. Αναλυτικά η εκδρομή περιλαμβάνει στάσεις στα :

  1. Παραλαβή από τον τόπο της επιλογής σας.

Ο οδηγός μας θα σας συναντήσει με το πολυτελές μίνι λεωφορείο Mercedes έξω από το ξενοδοχείο σας ή στο κοντινότερο σημείο παραλαβής σε περίπτωση που δεν υπάρχει είσοδος για αυτοκίνητα.

  • 2. Επισκεφθείτε το οινοποιείο Κουτσογιανόπουλου ότι καταλαμβάνει μια φυσική σπηλιά.

Η πρώτη μας στάση θα είναι στο μουσείο κρασιού του νησιού που είναι οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος, μήκους 300 μέτρων και έχει σχήμα λαβυρίνθου. Το Μουσείο Οίνου παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή των αμπελοκαλλιεργητών στη Σαντορίνη από το 1660 έως το 1970. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία του κρασιού προβάλλοντας μέσω ενός αυτόματου οδηγού ήχου που διατίθεται σε δεκατέσσερις γλώσσες. Γευσιγνωσία 3 κρασιών

  • 3. Επόμενη στάση, οινοποιείο Αργυρού, όπου είναι το πιο μοντέρνο οινοποιείο στο νησί και μπορείτε να δοκιμάσετε 4 τοπικά κρασιά – τοπικά προϊόντα και τη περίφημη  σοκολάτα από βινσάντο κρασί που παράγουν.
  • 4. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το βουνό Προφήτη Ηλία για να πάρετε πανοραμικές φωτογραφίες της Σαντορίνης και να αναπνέουμε τον καθαρό αέρα του νησιού. Από εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα σημεία του νησιού και τη μαγεία του.
  • 5. Ο οδηγός μας θα σας μεταφέρει στο νότιο τμήμα του νησιού για να επισκεφθείτε 2 παραγωγούς τοπικών οικογενειών στο Ακρωτήρι και να δοκιμάσετε κρασί, τοπικά επιδόρπια και τοπικά προϊόντα χωρίς χημικά που όλα είναι οικολογικά.
  • Σε ένα από αυτά μπορείτε να εμφιαλώσετε το δικό σας κρασί !!
  • 6. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Φάρο Ακρωτηρίου για να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης που πολλοί τουρίστες έρχονται μόνο γι ‘αυτό. Από εδώ μπορείτε να το θαυμάσετε χωρίς τόσο κόσμο όπως η Οία.
  • 7. Καθοδήγηση από έμπειρο οδηγό σε κάθε οινοποιείο.
  • 8. Μάθετε για τις μοναδικές αμπελουργικές ποικιλίες και τις εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών.

 

15 συνολικά γευσιγνωσίες οίνου / άτομο

Στο τέλος της περιήγησης μπορούμε να σταματήσουμε σε επιλεγμένο εστιατόριο στο Ακρωτήρι για δείπνο

Η εκδρομή είναι κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο στις 16:30-21:00 καθώς επίσης και ανάλογα με την διαθεσιμότητα.

στην τιμή περιλαμβάνονται τα εισιτήρια και οι δοκιμές κρασιών.

The best deal on Santorini for Wine Tours

70€ ανά άτομο / διάρκεια 5ώρες

το γκρουπ θα είναι σε mini bus με άλλους τουρίστες.

στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το μενού στο εστιατόρειο.

στείλτε μας mail για διαθεσιμότητα και όνομα ξενοδοχείου για την παραλαβή

Book Your Tour