Σαντορίνη, Σάντα Ιρένε, Στρογγύλη, Καλλίστη, Θήρα. Ένας τόπος συνεχώς κατοικημένος από τους προϊστορικούς χρόνους σας περιμένει να τον γνωρίσετε. Η περιήγησή μας περιλαμβάνει :

  • Ακρωτήρι. Στο νότιο άκρο του νησιού βρίσκεται η εντυπωσιακή ανασκαφή του Ακρωτηρίου. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα μυστικά της καθημερινότητας του προϊστορικού θηραϊκού πολιτισμού, ολάνθιστου και τόσο συγγενούς με το μινωικό, όπου ο χρόνος σταμάτησε βίαια με τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ.  Σε μικρή απόσταση ο σημερινός οικισμός με την ξεχωριστή γαλήνια ομορφιά και το χαρακτηριστικό ενετικό Καστέλι – La Ponta να δεσπόζει στην κορυφή του.
  • Παναγιά Επισκοπή στην Έξω Γωνιά. Χτισμένη τον 11ο αιώνα από τον Αλέξιο Α’ Κομνηνό, πρόκειται για σημαντικό μεσοβυζαντινό μνημείο.
  • Αρχαία Θήρα στο Μέσα Βουνό / Καμάρι. Η πόλη των ιστορικών χρόνων της Σαντορίνης, σε δεσπόζουσα οχυρή θέση και υψόμετρο 385μ. ιδρύθηκε τον 9ο π.Χ. αιώνα από τους Δωριείς και εμφανίζει ίχνη κατοίκησης μέχρι τους βυζαντινούς χρόνους.
  • Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά. Το Μουσείο μπορεί να θεωρηθεί ως προέκταση του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου αφού στεγάζει τις τοιχογραφίες και τα κινητά ευρήματα του αστικού αυτού χώρου στην περίοδο της ακμής του (17ος αιώνας π.Χ.) καθώς και ευρήματα της Νεολιθικής περιόδου από άλλες θέσεις του νησιού.

(η διάρκεια της εκδρομής είναι περίπου 4 ώρες)

Book Your Tour